Turistična kmetija Perk (Logarska, Solčavsko)

Dobrodošli na 1200 m nadmorske višine

KULINARIKA

Naša miza ponuja, kar so ljudje v teh krajih jedli že pred stoletji.

SADOVI NAŠE ZEMLJE

Ponosni smo, da vam lahko ponudimo doma pridelano in pripravljeno hrano. Postregli vam bomo tradicionalne domače jedi iz zelenjave, sadja, mleka in mesa z naše ekološke kmetije. Dobrote po receptih naših babic pa so tudi prisrčna darilca in okusen spomin na počitnice.

PONUDBA JEDI

Savinjski želodec z znakom kakovosti

Po načelih ekološkega kmetovanja redimo slovenske avtohtone pasme (cikasto govedo in krškopoljske prašiče) ter izdelujemo znameniti vsako leto nagrajen savinjski želodec.

Tradicionalne domače jedi

Tradicionalne domače jedi iz zelenjave, sadja, mleka, mesa in jajc, ki jih skrbno pridelamo na naši ekološki kmetiji.

Kruh, potice, žlikrofi ...

Spečemo vam kruh z drožmi ali potico, skuhamo žlikrofe. Z bogato ponudbo bomo ustregli vsem okusom in dietam.

Suhomesnati izdelki in aromatični siri

Narežemo vam slanino in razne suhomesnate izdelke, pa solčavski sirnek in različne vrste sirov z aromatičnimi dodatki.

Zdravilna zelišča in čaji

Na naših travnikih in okoliških vrhovih uspevajo zdravilna zelišča, ki jih skrbno nabira naša gospodinja. Z veseljem vam bo pokazala, kje jih lahko sami naberete in vas poučila o njihovih blagodejnih učinkih in uporabi. Povprašajte jo po čajnih mešanicah, smrekovem sirupu ali ognjičevem mazilu.

Mlečni izdelki, med, sokovi, čaji

V naši shrambi so poleg medu pogosto tudi domače paštete, naravna domača skuta, kislo mleko in jogurti. Sami pripravljamo tudi raznovrstne marmelade, sirupe in sadne sokove.

Načrtujete skupinski izlet? Postojte pri nas.

Razkazali vam bomo našo kmetijo, pripravili degustacijo domačih suhomesnatih, mlečnih, sadnih in zeliščnih izdelkov ter vas pogostili s tradicionalnimi jedmi. Z veseljem vas bomo razvajali tudi s prazničnim kosilom ali večerjo. Do 15-članske skupine sprejemamo na ogled ali pogostitev po predhodnem naročilu. Pokličite nas in pravočasno rezervirajte tudi nočitev.